Polityka prywatności

Kto jest administratorem Twoich danych?

Administrator danych jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo przekazanych danych osobowych oraz przetwarzanie ich zgodnie z przepisami prawa. Administratorem Państwa danych osobowych jest: LORENC GROUP Training Mariusz Lorenc, ul. Emilii Plater 1A/37, 05-500 Piaseczno. NIP: 6050006396.

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy?
Wykorzystujemy Państwa dane osobowe w następujących celach: rejestracja i obsługa konta klienta, obsługa zamówień i dostarczanie treści cyfrowych, dostarczenie spersonalizowanych zaleceń żywieniowych, treningowych oraz psychodietetycznych. Podstawą prawną przetwarzania będzie zgoda na przetwarzanie danych (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Dane osobowe będą przetwarzane do czasu odwołania zgody.

Osadzone treści z innych witryn
Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Jak długo przechowujemy twoje dane?
Dane osobowe będą przetwarzane do czasu odwołania zgody.

Dla użytkowników, którzy zarejestrowali się na mojej stronie internetowej, przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administrator strony również może przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych?
W każdej chwili możesz złożyć do Administratora Danych Osobowych wniosek o:
• dostęp do danych osobowych (informację o przetwarzanych danych osobowych oraz kopię danych), przeniesienie danych
• sprostowanie danych, gdy są one nieprawidłowe,
• usunięcie lub ograniczenie przetwarzania danych osobowych.

Niezależnie od praw wymienionych wyżej, możesz w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych. Po przyjęciu wniosku w tej sprawie jesteśmy zobowiązani do zaprzestania przetwarzania danych w tym celu. Masz także prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy prawa. Udzielona zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych może być wycofana w każdym czasie, np. poprzez wysłanie wiadomości na mój adres e-mail: kontakt@mariuszlorenc.pl.